Surprise!
O denneboom, O denneboom, wat zijn je takken wonderschoon!!! De kerst zit voor jou gelukkig nog steeds vol wonderen. Met jouw grote ogen en open mond geef je blijk van aangename verrassing

Verontwaardiging
Het kerstfeest verloopt blijkbaar niet zoals jij wilt. Je laat je verontwaardiging blijken met een frons en afgezakte mondhoeken. Met de kerst wacht niemand op zo'n sjagerijn !

Sociale glimlach
Deze kerst-glimlach, is een ontspannen en vriendelijke uiting. Je bent vriendelijk gestemd naar de persoon met wie je spreekt. Eerder een sociale glimlach dan uiting van vreugde

Woede
Je fronst en perst je lippen op elkaar. Je ogen schieten vuur. Bij deze heftige uiting van boosheid betrekt bijna je hele gezicht. Probeer met de kerst eens wat vredelievender over te komen.

Verdrietige kerst
Kerst zou een feest van vreugde moeten zijn, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Het feest kan je soms juist bewust maken van gemis of verdriet. Blijf deze dagen niet alleen, maar deel je gevoel met anderen.

Brand! Brand!
Help! de kerstboom staat in de fik! De vlam slaat in de pan. De kerstman valt van het dak!
Laat je angst niet omslaan in blinde paniek, want dat is een slechte raadgever.

Gemengde gevoelens
Een assymmetrische mimiek: Jouw ene gezichtshelft lacht bijna, terwijl de andere kant van je gezicht verdriet toont. Je laat je teleurstelling met kerst liever niet merken.

Vieze kalkoen?
Is de kerstmaaltijd niet helemaal zoals je had verwacht? Hoe dan ook, als je te gast aan tafel bent uitgenodigd kun je je afschuw maar beter niet op deze manier laten merken'.

I'm dreaming of...
Met een dromerige blik staar je in de verte. Ben je verliefd of laat je je gedachten afdwalen naar andere geneugten van de kerst? Geniet van je overpeinzingen, maar denk ook aan anderen.