Plezier
Jij hebt het blijkbaar erg naar je zin tijdens de kerstdagen. Je hebt plezier en kunt smakelijk lachen om de grapjes van anderen.

Dit is meer dan een sociale glimlach; je hele gezicht lacht mee!

Tja ja!
Een van de gasten vertelt sterke verhalen onder de kerstboom en die trek jij nogal in twijfel. Je trekt een mond als een kerst-eend. en je wenkbrauwen bewegen naar elkaar toe. Jij gelooft het niet erg!

Hooghartig
Dit lijkt een vrolijk kerstgezicht maar dat is het niet helemaal. Je kunt maar matig lachen om de grapjes van je gasten. Met deze scheve glimlach en opgerichte kin kom je eerder minachtend over.

Nijdig of pijnlijk
Mensen laten bij boosheid niet zo snel hun tanden zien. Als je dat wel doet ben je flink nijdig. Maar misschien zit er wel en naald van de kerstboom onder je nagel en trek je dit gezicht door de pijn.

Kerstboer met kiespijn
Je lacht wel, maar dat kost enige moeite. Je lacht een beetje zuur. Dek de mond maar eens af met je hand en het gezicht is ineens niet zo vrolijk meer.

Geschrokken
Verassing gaat vaak samen met een andere emotie zoals blijdschap (aangenaam verrast), boosheid of verdriet (onaangenaam verrast). Je toont hier een mengeling van verassing en angst.

Ontspannen
Glimlachen met je lippen op elkaar oogt wat meer ingetogen dan wanneer tanden zichtbaar zijn, maar dit hoeft geen teken van verlegenheid te zijn. Hoe je glimlacht hangt ook af van de situatie.

Irritatie
Blijkbaar niet alleen chimpansee's tuiten hun lippen op deze manier. De mond, maar ook het weggedraaide hoofd duidt op irritatie. Je kunt je niet zo vinden in het kerstgevoel van de andere aanwezigen.