Home  Bodycom  Boeken  Forum  Communicatie  Lichaamstaal  Management  Emotie  Baby's  Leren  Cultuurverschil  Situatie  Persoonlijk  Clusters  Liefde  FAQ  Advies  Links  Contact  

 


bol.com Partner


De essentie van spiritualiteit


LICHAAMSTAAL, hÚt boek


Alles wat je moet weten om mensen
beter te begrijpen en te be´nvloeden


Frank van Marwijk


In het boek Lichaamstaal van Frank van Marwijk vind je alles wat je moet weten om jezelf en anderen beter te begrijpen. Je ontdekt hoe je met lichaamstaal anderen voortdurend be´nvloedt en hoe zij ook jou be´nvloeden door hun manier van doen. Je leert hoe je lichaamstaal beter kunt spreken en verstaan. Door je meer bewust te worden van je eigen uitstraling en te anticiperen op de non-verbale signalen die anderen afgeven, verbeter je je kansen op succes op elk niveau.

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

Welzijn

welzijn

Laat het welzijn...

Welzijn is een algemene term die het gehele universum van het menselijk leven omvat, met inbegrip van de fysieke, mentale en sociale aspecten van een "goed leven". Misschien is hier het woord geluk wel op zijn plaats...

Welzijn is een woord dat je te pas en te onpas hoort, maar wat is welzijn eigenlijk? Er wordt in de economie gesproken over welzijn als de bevolking zich in zijn behoeften bevredigd acht. De bevolking...? Tja, dat zijn wel een heleboel mensen! Behoeften...? Dit heeft er natuurlijk mee te maken wat je belangrijk vindt! De bevolking: dat ben jij! En natuurlijk een heleboel andere mensen die ieder hun eigen wensen en verlangens hebben. Deze wensen, van jou en van al die andere mensen, hebben wel met elkaar te maken. Jouw welzijn wordt in zekere zin ook bepaald door wat anderen belangrijk vinden. Hoe je er het best uitziet en wat mooie bezittingen zijn, is voor een groot deel van het gevolg van wat er in de mode is. Jouw tevredenheid wordt gespiegeld aan de tevredenheid van anderen.

Jouw welzijn

Toch heeft welzijn ook te maken met hoe je je zelf voelt en wat jij belangrijk vindt. Daarbij gaat het niet alleen om materiŰle dingen, maar ook om immateriŰle zaken. Gevoelens als jaloezie, afgunst, waardering (voor jezelf en je omgeving), sympathie, enzovoorts, hebben veel te maken met jouw persoonlijke welzijn. De relaties die je hebt met andere mensen kunnen jouw welzijn en die van de mensen waarmee je contact hebt verhogen. In de complexe wereld van vandaag zijn er veel rollen die we als persoon moeten vervullen. Denk aan: werkgever, buurman/-vrouw, collega, filantroop, coach, echtgenoot of ouder. In veel van deze rollen hebben we de zorg of verantwoordelijkheid voor anderen. We weten ondertussen dat de mate waarin we in deze zorg kunnen voorzien, vaak afhangt van ons eigen welzijn. Pas als je in staat bent aardig voor jezelf te zijn, kun je aardig zijn voor een ander. Aardig zijn voor jezelf is niet alleen een kwestie van je lichaam verwennen, ontspannen en gezond leven. Ook de geestelijke mens heeft af en toe een opkikker nodig. De belangrijkste rol waarin we iets meegeven aan een ander en daarmee aan de toekomst is van die ander.

Lichaamstaal en welzijn

Ons welzijn krijgt vorm door de relaties met de mensen om ons heen. De kwaliteit van die relaties wordt bepaald door de manier waarop we met anderen communiceren. Bij communiceren denken we vaak het eerst aan hoe we met anderen praten en waarover dat dan gaat. Dat kan gaan over uiterlijkheden: je baan, het avondje uit, de laatste soap, je nieuwe i-pod. Woorden zijn daarvoor het handigste communicatiemedium. Daarbij gaat het om de inhoud. Maar als het gaat om aspecten over de relatie zelf, schieten woorden vaak te kort. Word je gewaardeerd? Krijg je aandacht? Wie neemt de leiding? Vind je de ander aardig? Hoe voel je je op dit moment? Hoe kom ik over? Dit zijn dingen waar het bij de contacten met anderen vaak om gaat. Dit betrekkingsniveau in de communicatie wordt vooral weergegeven door lichaamstaal. Het gaat er dan niet meer om wat we zeggen, maar hoe we het zeggen. Dit kan verschillen per situatie. Hoe zit je er bij tijdens een sollicitatiegesprek of aan de vergadertafel? Hoe presenteer je je voor een groep. Maar ook: hoe kun je flirten gebruiken om je contacten te verbeteren en zelfs: hoe maak je ruzie?

tekst: Frank van Marwijk
© Bodycom Lichaamscommunicatie

Gerelateerde onderwerpen:

Spiritualiteit I Zingeving I Filosofie

Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk   Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen

Manipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com

Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
http://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219


welzijn, zingeving, filosofie en spiritualiteit. De essentie van spiritualiteit

Terug naar IndexBoeken op onderwerp:
zingeving
waarde
belangrijk
geluk
emotie
filosofie
spiritualiteit
welzijn


Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je leren
Frank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en be´nvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Meer informatie
Managementboek.nl
Bol.comHet groot complimentenboek
Het groot complimentenboek
Er is nu een vernieuwde druk van Het groot complimentenboek .

Meer complimenten
Managementboek.nl
Bol.comLichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby's
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.

Meer informatie
Hier bestellen.


Nieuwe pagina's:
Lichaamstaal in het onderwijs
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...

Laatste artikelen:
Anderen laten wachten
Digitale communicatie
Gerichte aandacht
Doen alsof
Sociaal intranet
Impliciete communicatie
Pesten op het werk
Voor jou in de rij?
Van controle naar vertrouwen
Geluk of stom geluk?
Cognitieve technieken

Meer artikelen van
Frank van Marwijk