headerphoto


 Complimenten - home  Complimenten - intro  Complimentenboek  Complimentenkalender  Complimentenkaart  Gastenboek  Compliment in de media  Reacties en recensies  Complimentendag  Complimenten kunst  Complimenten moeilijk?  Complimenten relaties  Compliment - levensstijl  Twaalf complimenten  Complimentencultuur  Complimenten krijgen  Geloofwaardige pluimen  Zelf waardering krijgen  Gewaardeerd worden  Goed leren luisteren  Complimenten op straat  Complimentenlied  Validation  Complimenten links  Frank van Marwijk  Hans Poortvliet  Boekwinkels  Cadeautip
 


bol.com Partner


Het groot complimentenboek  Bekijk de preview
Op 4 januari 2013 verscheen de tweede druk van Het groot complimentenboek van Frank van Marwijk en Hans Poortvliet.

Het boek kreeg veel aandacht in de media (Lees hier) en ontving positieve recensies en reacties van lezers (Lees hier).

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl


Lees ook: Wat doe jij op de Nationale Complimentendag?
Terug naar: Nationale Complimentendag

De geschiedenis van de Nationale Complimentendag


Sinds 2003 is het op 1 maart jaarlijks de Nationale Complimentendag in Nederland en inmiddels ook in België. De Nationale Complimentendag is dé dag om eens extra waardering uit te spreken naar je partner, kinderen, familieleden en vrienden. Het is ook de dag om aandachtiger stil te staan bij de prestaties en kwaliteiten van je medewerkers, collega’s en klanten. Vooral de laatste jaren neemt de populariteit van deze dag toe. Mensen worden zich toenemend bewust van het belang van waardering. Natuurlijk juichen we dit toe. Hieronder vind je een opsomming van de ontwikkelingen die zich de laatste jaren hebben voorgedaan. Bovenaan vind je de meest recente geschiedenis, daaronder de jaren daarvoor.

Bron: www.nationalecomplimentendag.nl

2012: 24 uur lang nr.1 Trending Topic!
Tijdens de 10e editie was de aandacht voor de Nationale Complimentendag opnieuw groter. Zo mochten we ook dit jaar de beurs op Damrak 5 openen & gebeurde hetzelfde op de beurs in Brussel. Dit keer overigens in het kader van ons nieuwe initiatief ‘World Compliment Day’. Maar ook het Leger des Heils dat haar 125 jarig bestaan vierde stond bewust stil bij de Nationale Complimentendag! Het bedrijfsleven haakte via facebook op creatieve wijze massaal in (zie hier de leukste ‘inhakers’). De groei via de Sociale Media was niet onverwacht, maar desondanks in omvang wel opvallend. Zo was #complimentendag op Twitter maar liefst 24 uur lang non-stop trending topic!


Opening Amsterdam Exchange of NYSE Euronext for World Compliment Day

2011: van 12.000 naar 545.000 hits
De 9e editie van de Nationale Complimentendag mocht zich in 2011 opnieuw op n?g meer belangstelling verheugen. Naast opname in vrijwel alle landelijke dagbladen, kreeg het onderwerp ook aandacht van o.a. Wereldomroep, 3FM, Veronica, Radio 538, Koffietijd, RTL4 journaal, Hart van Nederland, Jeugdjournaal, RTV Oost en zelfs tijdens het debat van de ‘Provinciale Verkiezingen’). Op internet schoot het aantal ‘Complimentendag’ hits op Google in de weken rondom 1 maart van 12.000 naar ruim 545.000 en was #Complimentendag de ‘trending topic’ gedurende de laatste 4 uur in de middag.

2010: groei zet door?
In 2010 groeide de aandacht voor de Nationale Complimentendag weer fors verder. Zo werd initiatiefnemer Hans Poortvliet o.a. gevraagd de beurs op Damrak 5 te openen , in het kader van de Nationale Complimentendag, (gelukkig steeg de koers die dag :-), annonceerden MSN en SIRE speciale ‘aardige emoticons’ en was de Nationale Complimentendag het onderwerp tijdens de introductieronde bij het 1Vandaag verkiezingsdebat op Nederland 1.

Veel Media-aandacht
Daarnaast initieerden, naast het bedrijfsleven en radiostations, ook verschillende ziekenhuizen, buurtwijken en scholen speciale complimenten activiteiten. O.a de volgende media gaven aandacht aan deze positieve dag:

Media

2008 & 2009 extra aandacht voor ...
In 2008 en 2009 viel de Nationale Complimentendag op respectievelijk een zaterdag & zondag. Twee dagen bij uitstek om stil te staan bij de 100.000 en ‘Vrijwilligers’ (2008) en de ‘Familie en Vrienden’ (2009). Met betrekking tot deze laatste groep publiceerde ‘J/M Voor ouders’ o.a. een uitgebreide complimententest (vanaf 2010 op deze site te vinden) en werd er aandacht aan de Nationale Complimentendag gegeven in o.a. de Viva, Telegraaf, AD, Men’s Health en zelfs in een lokale Franse Krant! Radio interviews volgden op o.a. Radio Gelderland, 538, 3FM, Veronica, Utrecht. In 2009 werd de dag in ‘met het oog op morgen’ om 23.55 afgesloten. Inmiddels is de Nationale Complimentendag op de meeste ‘jaar- en scheurkalenders’ als Nationale dag opgenomen.

2007: Complimentensite gaat plat!
Van de Telegraaf, het AD, de Spits, BNR Nieuwsradio, Giel Beelen (Radio 3 FM), Radio 538, Radio Veronica, Radio Gelderland, TV Rotterdam, tot zelfs in de Tweede Kamer, waar Jan Marijnissen de aanwezigen attendeerde op Nationale Complimentendag. Na vijf jaar krijgt initiatiefnemer, rasoptimist en HSMAI-directeur Hans Poortvliet erkenning voor zijn sympathieke initiatief: ieder jaar 1 maart Nationale Complimentendag! Door een overweldigend aantal bezoekers is de website www.complimentje.nl sinds het middaguur platgegaan. Bron: High Profile

Nationale Complimentendag 2007
Bij de 5e editie stond zelfs 'de tweede kamer' er bij stil (zie voorpagina van het Algemeen Dagblad)


Lees ook: Wat doe jij op de Nationale Complimentendag?
Terug naar: Nationale Complimentendag

NationaleComplimentendag.nl
Wil je meer weten over de Nationale complimentendag? Kijk dan op:

www.nationalecomplimentendag.nl

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Meer informatie

Als je belangstelling hebt voor een presentatie over het toepassen van complimenten binnen je bedrijf of vereniging dan geven wij daar graag meer informatie over.

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.nl
E:
T:: 06 - 160 24 219
Hans Poortvliet
www.waarderingsmanagement.nl
E:
T: 06 - 502 06 297

    

Vorige pagina Volgende pagina


Boeken op onderwerp:
compliment
complimenten
waardering
waarderend onderzoeken
kalender
luisteren

Nieuw!!
Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren

Dit nieuwe boek van Frank van Marwijk is nu alvast te reserveren.

Reserveren bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren