headerphoto


 Complimenten - home  Complimenten - intro  Complimentenboek  Complimentenkalender  Complimentenkaart  Gastenboek  Compliment in de media  Reacties en recensies  Complimentendag  Complimenten kunst  Complimenten moeilijk?  Complimenten relaties  Compliment - levensstijl  Twaalf complimenten  Complimentencultuur  Complimenten krijgen  Geloofwaardige pluimen  Zelf waardering krijgen  Gewaardeerd worden  Goed leren luisteren  Complimenten op straat  Complimentenlied  Validation  Complimenten links  Frank van Marwijk  Hans Poortvliet  Boekwinkels  Cadeautip
 


bol.com Partner


Jippie, hij is er weer!

Het groot complimentenboek  Bekijk de preview
We laten je met trots weten dat er (na herhaalde verzoeken) op 11 juli 2017 een geheel vernieuwde druk van Het groot complimentenboek is verschenen.

Het boek kreeg veel aandacht in de media (Lees hier) en ontving positieve recensies en reacties van lezers (Lees hier).

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

Validation the movie


Deze film laat als geen ander zien wat de kracht van erkenning/waardering is.

Een vrolijke parkeerwachter ziet zijn werk als meer dan het valideren (geldig of goed verklaren) van parkeertickets. Hij wil al zijn klanten laten weten dat ze er mogen zijn. Daarom geeft hij complimenten over hoe ze er uit zien of over de goede eigenschappen die hij in hen ziet.

Iedereen die met een kaartje naar de parkeerwachter toekomt, wordt bemoedigd en opgevrolijkt. Veel mensen krijgen door de parkeerwachter het gevoel dat ze waardevol zijn. Het duurt niet lang of er staan lange rijen mensen in de parkeergarage. De parkeerwachter wordt zo populair dat hij op TV komt en in het nieuws mensen zoals George Bush, voormalig president van Amerika, complimenteert.

Op een dag moet de parkeerwachter een pasfoto laten maken voor op zijn rijbewijs. Hij ontmoet de mooie, maar verdrietige, fotografe Victoria. Hoe hij ook zijn best doet, het lukt hem maar niet om Victoria blij te maken. Hierdoor wordt de parkeerwachter zelf ook verdrietig.

Na een korte dip, pakt hij toch de draad weer op. Hij gaat fotos maken en geeft complimenten aan de mensen die hij ontmoet. Hij maakt weer veel mensen blij, waaronder een mevrouw in een rolstoel. Hij vertelt haar dat ze hele mooie ogen heeft en hij vraagt of hij een foto van haar mag maken. Deze speciale ontmoeting zal echter nog meer mensen gelukkig maken...

(met dank aan Enrico van Rooij; docent levensbeschouwing aan het Mendelcollege te Haarlem voor deze korte samenvatting)


Meer informatie

Als je belangstelling hebt voor een presentatie over het toepassen van complimenten binnen je bedrijf of vereniging dan geven wij daar graag meer informatie over.

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.nl
E:
T:: 06 - 160 24 219
Hans Poortvliet
www.waarderingsmanagement.nl
E:
T: 06 - 502 06 297

    

Vorige pagina Volgende pagina


Boeken op onderwerp:
compliment
complimenten
waardering
waarderend onderzoeken
luisteren

Nieuw!!
Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren

Dit nieuwe boek van Frank van Marwijk is nu alvast te reserveren.

Reserveren bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren