headerphoto


 Complimenten - home  Complimenten - intro  Complimentenboek  Complimentenkalender  Complimentenkaart  Gastenboek  Compliment in de media  Reacties en recensies  Complimentendag  Complimenten kunst  Complimenten moeilijk?  Complimenten relaties  Compliment - levensstijl  Twaalf complimenten  Complimentencultuur  Complimenten krijgen  Geloofwaardige pluimen  Zelf waardering krijgen  Gewaardeerd worden  Goed leren luisteren  Complimenten op straat  Complimentenlied  Validation  Complimenten links  Frank van Marwijk  Hans Poortvliet  Boekwinkels  Cadeautip
 


bol.com Partner


Het groot complimentenboek  Bekijk de preview
Op 4 januari 2013 verscheen de tweede druk van Het groot complimentenboek van Frank van Marwijk en Hans Poortvliet.

Het boek kreeg veel aandacht in de media (Lees hier) en ontving positieve recensies en reacties van lezers (Lees hier).

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

Lees ook: Wat doe jij op de Nationale Complimentendag?
Lees ook: De geschiedenis van Nationale Complimentendag

De Nationale Complimentendag


Sinds 2003 is het op 1 maart jaarlijks de Nationale Complimentendag in Nederland en inmiddels ook in België. De Nationale Complimentendag is dé dag om eens extra waardering uit te spreken naar je partner, kinderen, familieleden en vrienden. Het is ook de dag om aandachtiger stil te staan bij de prestaties en kwaliteiten van je medewerkers, collega’s en klanten. Maar heb je daar wel een speciale dag voor nodig?, vraag je je misschien af. Als je het hele jaar weinig waardering aan de mensen om je heen laat blijken en op 1 maart ineens scheutig wordt met complimentjes, zullen anderen terecht gaan twijfelen aan je oprechtheid. Hoe spontaan en geloofwaardig is je waardering als je die verbindt aan één dag?

Een herinneringsdag
Natuurlijk is het niet de bedoeling om je complimenten te beperken tot 1 dag. Toch is het goed om er door deze dag aan herinnerd te worden om regelmatig je waardering te laten horen en/of die te laten blijken. Veel van wat familieleden en vrienden doen en ook de kwaliteiten en prestaties van collega's op het werk, beschouwen we als zo vanzelfsprekend, dat we er zelden nog iets over laten horen. De Nationale Complimentendag is in ieder geval een dag waarop je aan die vanzelfsprekendheden meer aandacht kunt geven. Het is ook een uitgelezen dag om bepaalde mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor jou, je bedrijf of de maatschappij eens extra in het zonnetje te zetten. Denk maar eens aan de vele vrijwilligers die ons land kent. Zij drijven op complimenten; niet op geld. Maar ook in het bedrijfsleven, waar men wel op geld gericht is, is waardering van onschatbare waarde. En vergeet je eigen gezin en vrienden niet! Het is goed om er eens wat langer bij stil te staan wat die voor je betekenen. Je kunt de Nationale Complimentendag dan ook beschouwen als een soort van Memorial Day. Niet alleen om meer complimenten te geven op deze dag zelf, maar ook om eens stil te staan bij het belang en bijzondere effect van waardering.

Speciale dagen
Maar zijn er dan nog niet genoeg speciale dagen om mensen te waarderen?, zou je ook kunnen denken. Toch is de Nationale Complimentendag anders. Dit is een initiatief dat, in tegenstelling tot Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag, géén commerciële inslag kent. Op 1 maart gaat het om oprechte aandacht en woorden in plaats van cadeautjes. Volgens Hans Poortvliet, initiatiefnemer van deze dag - en mede-auteur van Het groot complimentenboek, is het onze hedendaagse maatschappij een vrij uniek gegeven dat een ‘basisbehoefte’ écht vervuld kan worden met uitsluitend persoonlijke- en oprechte aandacht in plaats van geld.

Uitdaging voor mensen en bedrijven
Poortvliet zegt daar verder over: 'Als je je realiseert dat gebrek aan aandacht en waardering met stip de belangrijkste reden is waarom werknemers gedemotiveerd raken, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en het merendeel van de (privé) relaties stukloopt, dan is het toch bijzonder dat we er zo weinig mee doen? Zeker als je bedenkt dat een mooi en oprecht compliment niet alleen gratis is, maar het effect ervan ook nog eens onbetaalbaar is. Niets stimuleert meer, geeft meer energie, brengt betrokkenheid en productiviteit sneller omhoog (én ziekteverzuim naar beneden!) dan oprecht getoonde waardering'. Laten we deze gedachte op 1 maart tot uiting brengen. En wil je op andere dagen ook herinnerd worden aan de kracht van complimenten, dan hebben we nog De complimentenkalender 2014.

Lees ook: Wat doe jij op de Nationale Complimentendag?
Lees ook: De geschiedenis van Nationale Complimentendag

NationaleComplimentendag.nl
Wil je meer weten over de Nationale complimentendag? Kijk dan op:

www.nationalecomplimentendag.nl

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Meer informatie

Als je belangstelling hebt voor een presentatie over het toepassen van complimenten binnen je bedrijf of vereniging dan geven wij daar graag meer informatie over.

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.nl
E:
T:: 06 - 160 24 219
Hans Poortvliet
www.waarderingsmanagement.nl
E:
T: 06 - 502 06 297

    

Vorige pagina Volgende pagina


Boeken op onderwerp:
compliment
complimenten
waardering
waarderend onderzoeken
luisteren

Nieuw!!
Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren

Dit nieuwe boek van Frank van Marwijk is nu alvast te reserveren.

Reserveren bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren