headerphoto


 Complimenten - home  Complimenten - intro  Complimentenboek  Complimentenkalender  Complimentenkaart  Gastenboek  Compliment in de media  Reacties en recensies  Complimentendag  Complimenten kunst  Complimenten moeilijk?  Complimenten relaties  Compliment - levensstijl  Twaalf complimenten  Complimentencultuur  Complimenten krijgen  Geloofwaardige pluimen  Zelf waardering krijgen  Gewaardeerd worden  Goed leren luisteren  Complimenten op straat  Complimentenlied  Validation  Complimenten links  Frank van Marwijk  Hans Poortvliet  Boekwinkels  Cadeautip
 


bol.com Partner


Jippie, hij is er weer!

Het groot complimentenboek  Bekijk de preview
We laten je met trots weten dat er (na herhaalde verzoeken) op 11 juli 2017 een geheel vernieuwde druk van Het groot complimentenboek is verschenen.

Het boek kreeg veel aandacht in de media (Lees hier) en ontving positieve recensies en reacties van lezers (Lees hier).

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

Over Frank van Marwijk

Frank van Marwijk

Frank van Marwijk (1960) is sociotherapeut en directeur van Bodycom Lichaamscommunicatie, hét trainings- en adviesbureau op het gebied van lichaamstaal en non-verbale communicatie. In 1992 deed hij onderzoek naar de non-verbale communicatie van patiënten met uiteenlopende psychiatrische problemen. In de jaren daarop heeft hij zich verdergaand gespecialiseerd in de betrekkingsaspecten van de (non-verbale) communicatie.

Sinds 2001 verzorgt hij inspirerende lezingen, in company workshops en presentaties op congressen. Hij staat bekend als een enthousiaste spreker. Verder geeft hij coaching op het gebied van relatiemanagement en persoonlijke effectiviteit. Frank is initiatiefnemer van de website www.lichaamstaal.nl. Daarnaast is hij vaste publicist op www.managersonline.nl en www.verkopersonline.nl. Ook levert hij bijdragen aan diverse commerciële nieuwsbrieven.

Boeken
Frank van Marwijk schreef de boeken:
Lichaamstaal bij baby's Uitgeverij Het Spectrum 2006,
Manipuleren kun je leren Uitgeverij Haystack 2008,
Manipuleren op je werk Uitgeverij Haystack 2009,
Het groot complimentenboek (Samen met Hans Poortvliet) Uitgeverij Haystack 2012,
De complimentenkalender 2013 Uitgeverij Haystack 2012,
De complimentenkalender 2014 Uitgeverij Haystack 2013.

Werkterrein
Het werkterrein van Frank van Marwijk heeft zich toegespitst op een belangrijk onderdeel van de alledaagse communicatie: de non-verbale interactie oftewel lichaamstaal. Lichaamstaal vindt veelal onbewust plaats en wordt even onbewust opgevangen en geïnterpreteerd. Toch is lichaamstaal zeer bepalend voor het goede verloop van de contacten en relaties die we aanknopen en onderhouden. Opdat de communicatie op velerlei gebied verbetert, is het belangrijk dat we ons meer bewust worden van ons eigen lichaamstaalgebruik en dat van anderen.

Omdat lichaamstaal ook in de privésfeer onontbeerlijk is, geeft Frank tevens relatieadvies over lichaamscommunicatie binnen gezinssituaties. Het accent ligt daarbij op het leren kennen en begrijpen van elkaar. Hij richt zich op man-vrouwverhoudingen, uiting van assertiviteit, soepele conflicthantering, actief luisteren, wederzijds begrip en complimenteren binnen relaties. In 2006 schreef hij het boek Lichaamstaal bij baby's en in 2008 verscheen zijn boek Manipuleren kun je leren.

In de media
Frank is frequent in het nieuws als het gaat om lichaamstaal en persoonlijke communicatie. Zo verschenen artikelen over en interviews met hem in onder andere De Telegraaf, AD, Sp!ts, Het Parool, BN/De Stem, Het Financieele Dagblad, Reformatorisch Dagblad, MensHealth, Panorama, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Revu, HP/De tijd, Management Team, Management Support, Libelle, Santé, Viva, Cosmopolitan, Flair, Yes, Mind Magazine en Psychologie Magazine. Verder is hij geregelmatig te gast op radio en tv.

Interview met Frank van Marwijk over complimenten(spread the love)

Meer over spread the lovetekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Meer informatie

Als je belangstelling hebt voor een presentatie over het toepassen van complimenten binnen je bedrijf of vereniging dan geven wij daar graag meer informatie over.

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.nl
E:
T:: 06 - 160 24 219
Hans Poortvliet
www.waarderingsmanagement.nl
E:
T: 06 - 502 06 297

    

Vorige pagina Volgende pagina


Boeken op onderwerp:
compliment
complimenten
waardering
waarderend onderzoeken
luisteren

Nieuw!!
Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren

Dit nieuwe boek van Frank van Marwijk is nu alvast te reserveren.

Reserveren bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren