Home  Groeten  Luisteren  Contact maken  Baby's  Stress  Waarheid  Eerlijkheid  Waardering  Manipuleren  NLP  Liefde  Dating  Flirten  Sollicitatie  Verkoop  Toespraak  Presentatie  Vergaderen  Pengebruik  Roken  Aanspraak  Assertiviteit  Ruzie  Agressie  Macht  Man/vrouw  Samen in bed  Kinderen  Op school  Onderwijs  Op kantoor  Sport  Spiegelen  Gedachtenlezen?  Dieren
 


bol.com Partner


  Boek    Titelinformatie    Hoofdstukken    In de media    Managementboek.nl    Bol.com 

Manipuleren op je werk

Lees alles over lichaamstaal in
het boek van lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk

Bestel het boek LICHAAMSTAAL bij
bol.com of Managementboek.nl

TOP 10

Manipuleren kun je leren


CONTROLE OVER ANDEREN EN JEZELF

Manipuleren kun je leren. In je hele presentatie zitten suggesties en verwachtingen verborgen waar anderen op reageren. Beďnvloeden doe je dus al. Je kunt niet anders! Nu is het alleen de kunst om dat bewust en beter te doen.

Laatste nieuws:
Er is veel belangstelling voor het boek Manipuleren kun je leren van Frank van Marwijk. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 exemplaren gepubliceerd.

Het boek stond acht weken in de bestseller top 60!

Het boek kreeg uitgebreide aandacht in de media.


In het boek Manipuleren kun je leren van Frank van Marwijk staat de invloed op anderen door de manier waarop je jezelf presenteert centraal. De nadruk wordt gelegd op positieve manieren van manipuleren.

Subtiele lichaamstaal en gedragsbeďnvloeding via onbewuste kanalen hebben een belangrijke plaats in het geheel. Je leert jezelf en anderen beter kennen en ontdekt hoe je je gedrag kunt afstemmen op de wensen en verwachtingen van anderen. Zo ontwikkel je vaardigheden om beter over te komen en effectiever te communiceren. Je weet de goede kanten van anderen te waarderen en zult ook zelf meer gewaardeerd worden om wat je doet en wie je bent. Je zelfbeeld en zelfvertrouwen zullen in positieve zin veranderen.


INFORMATIE OVER HET BOEK


Manipuleren kun je leren.

Manipuleren kun je leren

Ken jij ook het gevoel dat er niet naar je wordt geluisterd? Komt je boodschap niet altijd over? Dan wordt het tijd om beter te leren manipuleren. Ontwikkel meer zelfvertrouwen en krijg controle over alledaagse situaties door je te verdiepen in de subtiele geheimen van lichaamstaal. Ontdek hoe je meer bereikt in zakelijke en persoonlijke relaties. Leer hoe je:
  • Een goede eerste indruk maakt
  • Natuurlijk zelfvertrouwen uitstraalt
  • De aandacht krijgt die je verdient
  • Meer waardering ontvangt
  • Alles bij anderen gedaan krijgt
Frank van Marwijk is Nederlands bekendste lichaamstaalexpert. Zijn kennis van sociaal-psychologische inzichten combineert hij met scherpe observaties uit de praktijk.


TITELINFORMATIE


Titel: Manipuleren kun je leren
Auteur: Frank van Marwijk
Uitvoering: paperback / 152 bladzijden / Nederlands
ISBN-13: 9789077881491
Prijs: €21,50
Meer info: PDF-preview
Hoofdstukindeling.
Bestellen: Managementboek.nl of Bol.com

IN DE MEDIAHet boek Manipuleren kun je leren kreeg direct na de verschijning enorme belangstelling van de media. Hieronder vind je een overzicht van de ons bekende vermeldingen. Je kunt onder elk stukje doorklikken naar het artikel, de radio- of de tv-uitzending.

'Laat je collega het werk doen'
Manipuleren kun je leren in het AD

'Nee, in het boek Manipuleren kun je leren géén tips om van de lezer een slinkse, achterbakse rat te maken. Het fonkelnieuwe werk van lichaamstaalgoeroe Frank van Marwijk is juist positief bedoeld (...) Als je het goed leest krijg je veel, nee heel veel van je collega's, je baas en je klanten gedaan. "Door goed naar ze te luisteren. En naar ze te kijken, " aldus Van Marwijk. Vooruit, er staan wat gemenigheidjes in, geeft de auteur wel toe. De 'twaalf beproefde manoeuvres om te doen alsof je het heel druk hebt bijvoorbeeld. (...) Veel mensen vinden manipulatie negatief. Maar dat is het niet.'

Lees het interview in het AD

'Verplichte kost'
Manipuleren kun je leren op delaatstemeter.nl

'Hoe wordt ik een rat van Joep Schrijvers was al verplichte kost voor elke manager. Nu is er Manipuleren kun je leren van Frank van Marwijk. Volgens Frank zouden leidinggevenden de mensen om zich heen vaker moeten manipuleren. Een boek voor onder de kerstboom of gewoon voor jezelf.'

Lees het artikel op: delaatstemeter.nl

'Manipuleren werkt'
Manipuleren kun je leren op Boekcover.nl

Is manipuleren achterbaks? Welnee, stelt Frank van Marwijk. Met een beetje manipulatie is niks mis. Als je het goed doet, zijn je slachtoffers je zelfs dankbaar. Van Marwijk, expert op het gebied van lichaamstaal, schreef Manipuleren kun je leren, een handzaam boek met tips voor de aspirant manipulator. Amper een week na publicatie is zijn boek al toe aan een tweede druk. Manipuleren is hot.

Lees het interview op Boekcover.nl

'Net doen alsof, dat doe ik ook wel eens'
Manipuleren kun je leren in SBS 'Hart van Nederland'

Rennen door de gang, twee telefoons aan je oren en geen tijd om te lunchen. Sommige mensen hebben het maar druk op het werk. Hoewel... Veel werknemers weten heel goed te doen alsof. Ze wekken de suggestie erg druk te zijn, maar doen bijna niets. Hoe dat precies moet staat in het boekje Manipuleren kun je leren.

Klik hier om naar de uitzending te kijken

'Tijd voor een cursusje: Leren manipuleren'
Manipuleren kun je leren bij 'Tijd voor Max'

Je hebt van die mensen die jou aan jezelf doen twijfelen. Je wordt onzeker van ze. Je gaat je zorgen maken of je voelt dat er met je gespeeld wordt. Kortom je wordt gemanipuleerd. De een doet het meer en kan het beter dan de ander. Toch doen we het allemaal: manipuleren. Hoe kun je hier nu mee omgaan en ook handig: hoe kun je zelf beter leren manipuleren? Frank van Marwijk schreef er een boek over. In Tijd voor MAX praten we met Frank over manipuleren. Heeft u ook wel eens het gevoel dat mensen een loopje met u nemen, dan is het tijd voor een cursusje: 'leren manipuleren'..

Klik hier om naar de uitzending te kijken

'Lichaamstaal belangrijker dan argumenten'
Manipuleren kun je leren bij Avro radio 1 'De Praktijk'

Stel, u heeft een fantastisch idee, maar u krijgt uw baas niet overtuigd van uw gelijk, wat voor goede argumenten u ook aandraagt. Dat zou dan wel eens aan uw lichaamstaal kunnen liggen want wat je doet is overtuigender dan wat je zegt. Althans volgens lichaamstaalexpert Frank van Marwijk. Vandaag verschijnt zijn nieuwste boek: Manipuleren Kun Je Leren.

Klik hier om naar het radio-interview te luisteren

'Van manipuleren word je een beter mens'
Manipiuleren kun je leren op 'BNR-Nieuwsradio'

Iedereen manipuleert! Zelfs als u beweert het niet te doen; u doet het! Vanaf onze babytijd weten we hoe we onze ouders om de vingers moeten winden. En in plaats van ons te schamen voor onze manipulatieve trekjes moeten we ze uitbuiten. Want wie weet hoe je anderen manipuleert die verbetert zijn relaties. Dat zegt lichaamstaalexpert Frank van Marwijk. Dat zegt hij in zijn boek: Manipuleren kun je leren.

Klik hier om naar het radio-interview te luisteren

'Manipulatie vergroot overtuigingskracht'
Manipuleren kun je leren op Express.be

'Door te manipuleren kunnen leidinggevenden hun overtuigingskracht vergroten. Dat schrijft Frank van Marwijk in zijn boek ‘Manipuleren kun je leren'. Van Marwijk is een lichaamstaaldeskundige. Hij constateert dat in vele landen een taboe rust op manipulatie, waardoor managers, ondernemers en werknemers deze competentie onvoldoende ontwikkeld hebben.'

Lees het artikel op Express.be

'Je krijgt het voor elkaar'
Manipuleren kun je leren bij Edwin Everts op Radio 538

Het klinkt een beetje negatief, maar je kunt op verschillende manieren manipuleren. Het woord manipuleren betekent niets meer dan veranderingen teweeg brengen. Hoewel je er zelf beter van wordt, hoeft dat niet ten koste te gaan van anderen. Je probeert er alleen iets mee voor elkaar te krijgen. En het woord zegt het al: je krijgt het voor elkaar en niet alleen voor jezelf.

Klik hier om naar het radio-interview te luisteren

'Een zeer handig boek'
Manipuleren kun je leren bij Megastad radio

Frank van Marwijk heeft een zeer handig boek geschreven: Manipuleren kun je leren. Vanmorgen vertelde Frank erover en hij had ook nog interessante feitjes over de lichaamstaal bij baby's.

Manipuleren houdt in dat je andere mensen beďnvloedt zonder dat ze dat merken. Maar dat hoeft niet slecht voor hen uit te pakken. In het boek vind je niet alleen trucs om anderen op een gemene manier onderuit te halen, maar juist handige tips hoe je op een goede manier met mensen kunt omgaan. Je leert hoe je mensen zodanig kunt beinvloeden dat ze dingen doen die gunstig voor jou uitpakken, zonder dat ze daar zelf slechter van worden. Je leert dit vooral door de juiste indruk te wekken. De manier waarop je overkomt en hoe je mensen benadert heeft immers meer effect dan hetgeen je werkelijk doet.

Klik hier om naar het radio-interview te luisteren

'Allemaal lezen...'
Manipuleren kun je leren bij Goedemorgen Nederland

We moeten blijkbaar allemaal leren manipuleren, in ieder geval in het bedrijfsleven. We kunnen daarmee meer voor elkaar krijgen. Je kunt op een tactische manier je punt maken zonder te kwetsen. Nederlanders zijn te voorzichtig en neigen te veel naar het poldermodel. We moeten beter leren overtuigen.

Susan Smit: "Ik zou zeggen... Lezen!' ... Allemaal lezen in de kerstvakantie!

Klik hier om naar de uitzending te kijken
(bespreking Manipuleren kun je leren op 16:40 minuten)

'Pas op je baan'
Manipuleren kun je leren bij RTL Editie NL

Werknemers die nog een beoordelingsgesprek krijgen op hun werk, worden gewaarschuwd. De werkgever kan zich permiteren kritischer te zijn dan voorgaande jaren. En dat komt door de economische neergang als gevolg van de kredietcrisis. Het aanbod op de arbeidsmarkt wordt groter. Maar geen zorgen: er zijn - ook nu nog - genoeg mogelijkheden om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Klik hier om naar de uitzending te kijken

'Het beste voornemen voor 2009'
Manipuleren kun je leren in De Telegraaf

Frank van Marwijk wint er geen doekjes om. Het beste voornemen voor 2009 is niet afvallen of vaker sporten, maar meer en beter manipuleren. Ja, u leest het goed: manipuleren mag. Sterker nog het moet, wil je hoger op de carričreladder komen. In zijn boek ’Manipuleren kun je leren’ legt de directeur van het trainings- en adviesbureau Bodycom Lichaamscommunicatie, helder uit hoe jij je collega’s precies kunt laten doen wat je wilt."' En het mooie is je zult er nog om gewaardeerd worden ook "', belooft Van Marwijk.

Lees het artikel uit De Telegraaf

'Manipuleren is nog niet zo slecht'
Manipuleren kun je leren in Het Financieele Dagblad.

Trainer Frank van Marwijk schreef een boek over de positieve kanten van manipulatie. 'Het gaat om je gedrag en je emotie. Manipulatie werkt alleen als je er zelf in gelooft' Kortom, als jij iemand wilt paaien met een complimentje, moet je dat compliment wel menen. Want anders heeft die ander dat heus wel door. En als jij een voorstel door een vergadering wilt krijgen, zul je er zelf acher moeten staan, anders kun je de anderen er ook niet van overtuigen. 'Uiteindelijk maakt je je het gedrag eigen en wordt je een beter mens van manipuleren', stelt Van Marwijk. 'Je treedt mensen vriendelijk tegemoet, omdat je vriendelijk bént.'

Lees het artikel in het FD

'Speel in op het eergevoel'
Manipuleren kun je leren in Elsevier.

De leider die manipuleert, voorkomt dat een deel van de medewerkers met een ontevreden gevoel blijft zitten. [..] Bij een democratischer benadering kan het nog steeds zo zijn dat een minderheid ontevreden is. Als je consensus bouwt, moet je water bij de wijn doen. En een laissez-fair-leider toont wel interesse, maar heeft te weinig overwicht'.

Volgens Van Marwijk duwt een manipulatieve leider medewerkers ongemerkt in een gezamenlijke richting, waardoor projecten van de grond komen die door iedereen binnen de organisatie worden gesteund zonder dat zij iets van hun kracht verliezen door consensus of gebrek aan wil. 'Een autoritaire leider verhoogt de druk op medewerkers om dat doel te bereiken', legt hij uit. 'Maar als je manipuleert, verloopt het proces zonder dat iemand, anders dan jijzelf, zich daar van bewust is'. '

Lees het artikel op Elsevier.nl

'Opfriscursus'
Manipuleren kun je leren in Vives

'We geven toe: het woord heeft een zeer onaangename klank, manipuleren. Maar wat blijkt? Het is niet alleen aan te leren, het is zelfs aan te bevelen! Werk met manipulatie aan die o zo belangrijke eerste indruk [voor de nieuwe klas na de zomervakantie], uw uitstraling, de opgeeiste aandacht en waardering, uw invloed op beslissingsprocessen of de boodschap die u overbrengt. Kortom: werk aan uzelf. Sommige opmerkingen en adviezen uit dit overzichtelijke gidsje van meestermanipulator Frank van Marwijk lijken misschien open deuren te zijn. Toch is het goed om ze nog eens te bekijken. Bijvoorbeeld dat u een goede luisteraar moet zijn, of regelmatig in de buurt van uw doelgroep moet verkeren. Simpel? Ja! Maar hoeveel van ons zitten niet stiekum toch regelmatig alleen met een broodtrommeltje teruggetrokken in een leeg lokaal, of vullen in ons hoofd het antwoord van de leerlingen al in voordat de vraag goed en wel gesteld is. Even een opfriscursus dus.'

Bron: Vives

'Boek leert manager manipuleren'
Manipuleren kun je leren op computable.nl

'Zorg ervoor dat je emoties die je toont, passen bij wat je zegt. Het is ook handig als mensen over je praten. Het zijn twee tips die auteur Frank van Marwijk managers geeft. Volgens de schrijver zouden leidinggevenden de mensen om zich heen vaker moeten manipuleren. Nederlandse managers, ondernemers en hun medewerkers zijn slecht in manipuleren. Doordat ze slecht overtuigen, blijven veel goede ideeën onbenut. Dat concludeert lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk in zijn nieuwe boek 'Manipuleren kun je leren'.

Volgens de auteur verspillen leidinggevenden bovendien veel tijd in vergaderingen. Er worden weinig risico's genomen en besluiten komen niet of slechts langzaam tot stand, zegt hij. In zijn boek beschrijft Van Marwijk hoe managers op een tactische manier gelijk kunnen krijgen, zonder daarbij kwetsend te zijn of strijd te voeren. "We moeten af van het idee dat manipuleren per definitie slecht is, dat is een mythe", aldus Van Marwijk. "Door goede argumenten tactisch te combineren met lichaamstaal is zakelijk en politiek nog veel winst te behalen."'

Lees het artikel op Computable.nl

'Iedereen manipuleert'
Manipuleren kun je leren op Nuzakelijk.nl

Iedereen manipuleert. Minister-president Jan-Peter Balkenende is er de afgelopen jaren in gegroeid. Hij toont zich meer op zijn gemak en maakt grapjes, maar weet ook in serieuze omstandigheden geloofwaardig over te komen. En minister van Financiën Wouter Bos zet zichzelf neer als sterke man in crisistijd en probeert zo te zorgen dat het vertrouwen in de economie blijft.

Lees het artikel op Nuzakelijk.nl

'Talenten voor goede en minder goede doelen'
Manipuleren kun je leren op Managementissues.com

'Het is duidelijk dat Frank van Marwijk het boek Manipuleren kun je leren, met veel enthousiasme en bezieling voor zijn vak heeft geschreven en zijn succes met geďnteresseerden wil delen. Er zitten in het boek even veel tips die ik wčl als niet wil gebruiken. '

Lees de boekbespreking op managementissues.com

'Zo overtuig je anderen van je goede ideëen'
Manipuleren kun je leren op Volkskrantbanen.nl

Heb jij ook wel eens moeite om je collega's of baas te overtuigen van een in jouw ogen perfect idee? Een goede voorbereiding blijkt het halve werk. Volgens lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk, die in december het boek Manipuleren kun je leren schreef, willen Nederlanders te graag aardig gevonden worden. 'Daarom zijn ze tijdens vergaderingen urenlang bezig met het uitwisselen van standpunten. Het nemen van een besluit leidt vervolgens tot onenigheid omdat niemand een ander heeft overtuigd.'

Lees het artikel op Volkskrantbanen.nl

'Spiegelen en vertragen'
Manipuleren kun je leren op boekcover.nl

Met Manipuleren kun je leren heeft Van Marwijk een handig boekje geschreven dat vooral kantoortijgers van pas zal komen. Ook ondernemers kunnen hun voordeel doen met de manipulatietechnieken. Doe het wel subtiel, want je voor je het weet sta je bekend als intrigant en zijn al je inspanningen voor niets geweest.

Lees de speedreview op Boekcover.nl

'De perfecte spijtbetuiging'
Manipuleren kun je leren in Trouw

Excuses aanbieden is essentieel in de dagelijkse omgang. Maar we zijn slecht in ’sorry’ zeggen. Althans, op een geloofwaardige en oprechte manier.

'Ook als u er zelf van overtuigd bent dat u niet fout bent, kan het handig zijn om uw excuses aan te bieden.' Van Marwijk schreef het zojuist verschenen boek ’Manipuleren kun je leren’. 'Soms kun je sneller dingen gedaan krijgen in een conflict door je maar gewoon alvast te verontschuldigen voor jouw aandeel in de ruzie. Daarmee help je de ander ook om sorry te zeggen. Als je in gevecht blijft vanwege gelijk en ongelijk, kom je niet veel verder.'

Lees het artikel in Trouw

'Succes wordt soms bepaald door de indruk die je wekt'
Manipuleren kun je leren op Ze.nl

Manipulatie is een vies woord. Het riekt naar dwang, emotionele chantage en je zin krijgen ten koste van anderen. Volgens Frank van Marwijk, auteur van 'Manipuleren kun je leren', is manipulatie niet voorbehouden aan machtswellustelingen. Sterker nog: we doen het allemaal.

'Frank van Marwijk, expert op het gebied van lichaamstaal, definieert manipulatie als 'invloed op de ander uitoefenen zonder dat hij of zij het merkt'. Dat mag niet zo netjes lijken, het hangt ervan af wat je ermee beoogt. Stel: je hebt geen zin om langs te gaan bij een klant. In plaats van mokkend je auto in te stappen bel je hem op. Na een beetje smalltalk over een onderwerp dat hem interesseert, vraag je of hij je voorstel telefonisch wil bespreken, óf dat hij het liever per mail ontvangt. Resultaat: je klant voelt zich gehoord en jij hoeft niet op pad. Iedereen blij dus.'

Lees het artikel op Ze.nl

'De macht van goed luisteren'
Manipuleren kun je leren bij SalesXeed

Hoofdstuk 6 is de ‘must read’ voor verkopers: ‘ De macht van goed luisteren’. De link naar sympathie is ook helder. Mensen die goed luisteren worden in de regel aardiger gevonden.(...)
Kortom, een aanrader omdat dit boek niet sec over sales gaat maar wel heel veel zaken raakt waar we als verkopers dagelijks mee te maken hebben. Ook rekent het boek af met de negatieve bijklank die het manipuleren met zich mee draagt. Leuk om te lezen, toegankelijk en interessant voor iedereen die (commercieel) communiceert.

Bron: SalesXeed

'..het juiste gebruik van lichaamstaal..'
Manipuleren kun je leren in Quest

'Nieuwslezers van de BBC manipuleren bijvoorbeeld op kleine schaal door zich opzettelijk een aantal keer te verspreken. Zo maken ze een minder perfecte en meer menselijke indruk. Wel zo prettig voor de luisteraars. In dit boek leer je met dit soort kleine manipulaties te bereiken wat je wilt. Zo kun je met het juiste gebruik van lichaamstaal, complimenten en humor veel bereiken.'

Bron: Quest

'Meer inzicht in jezelf'
Manipuleren kun je leren op loopbaan.nl

'Jouw gevoelens, ideeën en waardeoordelen over de wereld om je heen zijn nogal bepalend voor de ervaringen die je hebt. Daarom is het nuttig jezelf eens nader te onderzoeken.'

Lees het artikel op Loopbaan.nl

'Verbeter de organisatie'
Manipuleren kun je leren in Management Team

Lichaamstaal is heel belangrijk in het bedrijfsleven. Daarom schreef expert Frank van Marwijk er een boek over. 'Als een manager let op de non-verbale signalen in zijn bedrijf, kan hij de organisatie verbeteren." '

Lees het artikel op MT.nl

'Manipuleer je gek'
Manipuleren kun je leren in Carp

Nederlandse managers, ondernemers en werknemers zijn slecht in manipuleren. Doordat ze slecht overtuigen blijven veel goede ideeën onbenut. Dat concludeert lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk in zijn nieuwe boek ‘Manipuleren kun je leren’.

Managers en werknemers vinden consensus belangrijker dan het bereiken van een doel. Tijdens vergaderingen mag iedereen zijn zegje doen over elk agendapunt. Deze poldercultuur leidt wel tot begrip voor gesprekspartners, maar niet tot begrip voor elkaars standpunten. Maar we zijn onnodig bang om anderen te manipuleren, vindt Van Marwijk. In zijn nieuwe boek beschrijft hij hoe mensen op een tactische manier hun gelijk kunnen krijgen, zonder anderen te kwetsen of strijd te voeren. Met gepaste lichaamstaal en emoties kun je inspelen op de verwachtingen van gesprekspartners, waardoor je hen gemakkelijk beďnvloedt en meer voor elkaar krijgt. ‘Manipuleren kun je leren’ verschijnt bij uitgeverij Haystack.

Lees het artikel op Carp.nl

'Meer verkopen met web 2.0'
Manipuleren kun je leren op Salesquest.nl

Het advies is: maak uzelf tot een merk. Dat noemt men personal branding. Maak uw persoontje tot een merknaam. De voorbeelden zijn talrijk:
  • Ben Tiggelaar (MBA in 1 dag, boek 'Doen!'),
  • Frank van Marwijk (lichaamstaal en zijn bestseller 'Manipuleren kun je leren'),
  • Frank Kwakman (Diverse boeken, waaronder Professionals en Acquisitie),
  • Emile Ratelband (tsjakkaa) overigens al bekend van voor de internethype,
nou ja teveel om op te noemen! (...) Ben Tiggelaar, Frank van Marwijk en anderen hebben talent. Het is ze niet komen aanwaaien. Ze hebben er keihard aan gewerkt. Deze persoonlijke merknamen hebben een grote schare fans en u raadt het al... ook vijanden. Of moet ik zeggen: mensen die ze het succes misgunnen?

Lees het artikel op Salesquest.nl

'Beslissingen terugdraaien: een hele klus'
Frank van Marwijk bij NCRV Lunch!

BNP Paribas neemt Fortis toch niet over. De bank heeft dat besloten nadat het Hof van Beroep in Brussel de overname van de bank had opgeschort. Maar is deze opschorting meteen een reden om de overname helemaal niet door te laten gaan? Kan een besluit zo makkelijk worden terug gedraaid? Frank van Marwijk geeft managers trainingen over hoe je het terugdraaien van een beslissing moet verkopen. Hij praat in radioprogramma Lunch! over de moeite die managers hebben om een besluit terug te draaien.

Klik hier om naar het radio-interview te luisteren

'Kredietcrisis manipuleren'
Rob Rombouts (Het Parool) in gesprek met Frank van Marwijk

'Gaan mensen zich anders gedragen door de kredietcrisis? "Mensen zijn onzeker en voelen zich meer bekeken door hun baas. Ze vragen zich af: mag ik blijven?" Wat te doen? "In mijn boek Manipuleren kun je leren staan tips, zoals: probeer druk over te komen. Start eerst je computer, trek je la open en leg papieren op je bureau voordat je 's morgens koffie drinkt. Loop veel door de gang en kijk vaak op je horloge. De indruk is belangrijker dan het werk dat je doet."'

Bron: Het Parool 13 februari 2009

'Gemakkelijk en helder geschreven'
NBD Biblion recentie

'In dit gemakkelijk en helder geschreven boek wordt uitgebreid ingegaan op het belang en de wijze van beďnvloeden en manipuleren van andere mensen. Ook gaat de auteur, die zich 'lichaamstaalexpert' noemt, in op manieren om jezelf te manipuleren zoals het vergroten van zelfinzicht en beďnvloeding van de eigen emoties. Onderwerpen die in heldere taal aan de orde komen, zijn onder meer communicatie, het scheppen van verwachtingen, overtuigen door sympathie, het luisteren naar anderen, de wijze van samenwerking met anderen en talloze manipulatietechnieken (zoals 'verdeel en heers' en het doen van onmogelijke voorstellen). Het boek bevat talloze (deels vanzelfsprekende) tips die vooral bruikbaar zijn in werkverhoudingen. Het boek bevat tevens literatuurtips. Om dit boek te lezen is voorkennis geen vereiste.'

Bron: NBD Biblion

  Boek    Titelinformatie    Hoofdstukken    In de media    Managementboek.nl    Bol.com 
Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
https://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219

Uit blijk van waardering Manipuleren op je werk

Terug naar Index

Boeken op onderwerp:
manipuleren
beďnvloeding
invloed
uitstraling
zelfvertrouwen
zakelijk flirten
macht

Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren
Een nieuwe uitdaging? Zet dan je schouders eronder! Valt het uiteindelijk tegen? Haal dan je schouders op! #lichaamstaal #relativeren.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren


Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je leren
Frank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en beďnvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com


Het groot complimentenboek
Het groot complimentenboek
Er is nu een vernieuwde druk van Het groot complimentenboek .

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer complimenten


Lichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby's
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.

Meer informatie
Hier bestellen.


Boek: Lichaamstaal
Alles wat je moet weten om mensen te begrijpen en te beďnvloeden.
Lichaamstaal, Frank van Marwijk
Het standaardwerk op het gebied van non-verbale communicatie.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Nieuwe pagina's:
Lichaamstaal in het onderwijs
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...

Laatste artikelen:
Evenwicht werk en privé
Flexibel doelen stellen
Grip op emoties
Representatief overkomen
Urgent en belangrijk
Les in mensenkennis
Verspillingen voorkomen
Sprakeloze aansturing
Speelse complimenten
Hoe gemiddeld ben je?
Nieuwjaarsconference
Geslaagde voornemens
Meer structuur

Meer artikelen van
Frank van Marwijk