Home  Groeten  Luisteren  Contact maken  Baby's  Stress  Waarheid  Eerlijkheid  Waardering  Manipuleren  NLP  Liefde  Dating  Flirten  Sollicitatie  Verkoop  Toespraak  Presentatie  Vergaderen  Pengebruik  Roken  Aanspraak  Assertiviteit  Ruzie  Agressie  Macht  Man/vrouw  Samen in bed  Kinderen  Op school  Onderwijs  Op kantoor  Sport  Spiegelen  Gedachtenlezen?  Dieren
 


bol.com PartnerDating: anoniem op zoek naar de ware liefde
English.
Lees alles over lichaamstaal in
het boek van lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk

Bestel het boek LICHAAMSTAAL bij
bol.com of Managementboek.nl

masterflirt

Het is liefde op het eerste gezicht.

De stille taal van de liefde


Love at first sight

"Het was liefde op het eerste gezicht."

Veel stellen, die elkaar in de liefde hebben gevonden zullen dat zeggen als hen wordt gevraagd naar hun eerste ontmoeting. Maar wat is het nou dat ons aantrekt tijdens dit eerste contact met die ander? Als je het aan de verliefden zelf vraagt krijg je een vaag, maar toch veelzeggend antwoord:

"het waren haar ogen",
"het was zijn uitstraling",
"het klikte gewoon".

Wat er nou klikte, en waarom, is een vraag die heel wat mensen bezig houdt en niet alleen psychologen die op dit onderwerp willen afstuderen. Wie zou niet graag willen weten wat hij moet doen om de liefde van de ander tot zich te winnen?
Als iemands woorden niet beter zijn dan zijn zwijgen.....

Niet de woorden

Meestal zijn het niet de woorden die de ander uitspreekt die ons hart sneller doet kloppen. Het uitspreken van onze diepste gevoelens is iets dat ons vaak zwaar valt en zeker tijdens onze eerste romantische ontmoetingen blijken we hier maar zelden een ster in. Zoals verwacht speelt ook hier de lichaamstaal een belangrijke rol. Met behulp van onze houding, gezichtsuitdrukking, ogen en intonatie kunnen we meer van onze gevoelens en bedoelingen verduidelijken dan met woorden. Met woorden kunnen we zelfs verpesten wat we al met lichaamstaal hebben bereikt. Een lawaaierige discotheek waar je elkaar maar amper kunt verstaan is dan ook een prima plaats voor een eerste ontmoeting.
Hoe is onze paringsdans?

De houding die liefde uitstraalt

Op bijna alle plaatsen waar lichaamstaal beschreven wordt, krijgt de liefde wel de aandacht. In verschillende boeken wordt houding als een belangrijk onderdeel van de "hofmakerij" benoemd. De houding is namelijk het eerste wat we zien als iemand binnen komt en aan de houding valt het makkelijkst af te lezen of twee mensen met elkaar in overeenstemming zijn. Na een interessante inleiding over de paringsdansen bij allerlei gevogelte wordt vervolgens de "paringsdans" van onszelf uit de doeken gedaan. Er wordt een beschrijving van de verschillende aspecten van de lichaamstaal gegeven. Er wordt gesproken over de houding, afstand, tijd, gezichtsuitdrukking, oogcontact, ademhaling en intonatie tijdens dat eerste moment. Maar alleen de combinatie van al deze aspecten geeft een goed beeld van de Adonis of Belladonna.
De handen verlokkelijk op de heupen.

Let op je buik!

Een in elkaar gezakt lichaam is niet iets dat een ander aantrekt. Van nature voelen we dat aan. Een man trekt zijn buik in en recht zijn rug. Ook een vrouw spant haar spieren en trekt haar schouders naar achteren. Soms worden de handen verlokkelijk op de heupen gezet of met de duimen achter de broekriem. We zijn nu nog steeds een eind van de ander verwijderd. We blijven even op deze afstand om te kijken wat we verder doen voordat we dichterbij komen en onze houding aanpassen aan de nieuwe afstand.
Zij ziet niet met het oog, maar met het hart.

De starende blik

Als ons oog de blik van de ander opvangt, houden we die iets langer vast dan gewoon is. Toch duurt zo'n eerst starende blik niet veel langer dan gewoon. Een te lang vast gehouden blik stoot namelijk juist af. We kijken de ander aan, kijken dan even verlegen naar beneden en kijken dan nog een keer. Deze keer, als de ander ook weer kijkt, houden we de blik weer wat langer vast dan de eerste keer. Verschillende malen wordt er gekeken en oogcontact gemaakt. Ondertussen trekken we misschien onze kleding recht of wrijven aan ons haar.
Net een sprookje.....

Het eerste contact

Het kan helpen als we samen zijn met een vriend of vriendin. Een meisje zegt tegen haar vriendin: "Hij kijkt naar me!". Als de vriendin nu ook kijkt naar de jongen, bevestigt dit het contact dat hij gemaakt heeft. Dit maakt het hem makkelijker om naar haar toe te stappen. Als hij op haar af loopt, zal hij wel wat moeten zeggen. Wat hij zegt is daarbij echter minder belangrijk dan we soms denken. Vele jonge mannen piekeren zich namelijk suf over een goede "openingszin" voor ze op een meisje afstappen. Het gaat er meer om hoe hij het zegt. Zelfverzekerd, met een rustige stem en een open, vriendelijke gelaatsuitdrukking. Terwijl hij begint te spreken kijkt hij met een zachte glimlach naar haar, daarna kort naar de vriendin en opnieuw naar haar. Als zij antwoordt terwijl zij giechelend naar de vriendin kijkt, richt hij zijn blik even naar beneden, naar haar lichaam en weer terug naar haar ogen. Zijn pupillen gaan snel heen en weer van haar ene oog naar haar andere. Waarom precies weet zij niet; zij weet alleen: "hij is leuk en hij vindt mij ook leuk!"
Zielig voor haar!

Dichterbij

De jongen zal verder praten terwijl zijn voet haar kant op wijst en zijn schouders steeds meer in haar richting draaien. Hij komt langzaam wat dichter bij, nog steeds in haar persoon lijke zone. Hij neemt haar snelheid van ademen en manier van praten over. Zij begint zijn houding te spiegelen en richt zich steeds minder op haar vriendin. (Zielig voor haar, maar we hebben het nu over de ware liefde op het eerste gezicht.) Terwijl hij doorpraat draait hij zich langzaam steeds meer naar haar toe. Ze vormen bijna een gesloten cirkel. De vriendin zal zich nu mogelijk te veel gaan voelen en weglopen. Nu kan hij langzaam haar intieme zone binnentreden.
Aanraken zonder gezichtsverlies.

De eerste aanraking

Zijn eerste aanraking zal vermoedelijk niet met zijn handen zijn. Dit is namelijk een veel te opvallend gebaar. Hij weet immers nog steeds niet hoe zij daarop zal reageren. Hij moet gezichtsverlies voorkomen en altijd een weg terug hebben. De eerste aanraking is dan ook vaak "per ongeluk". Hij buigt bijvoorbeeld zijn voorste been en steunt met de punt van zijn schoen op de grond. Hij leunt ondertussen tegen de muur, een kruk of de bar zodat hij niet omvalt. Als zijn knie haar been raakt, kan hij voelen hoe zij reageert. Als zij terugtrekt, kan hij weer naar achteren leunen en zonder gezichtsverlies het contact beëindigen. Stemt zij in met zijn aanraking, dan mag hij een volgende stap nemen. Ook deze stap is klein. Hij legt nu bijvoorbeeld zijn arm languit op de bar. Zodanig dat hij haar bijna aan zou kunnen raken met zijn hand. Als ze op een bank zitten, legt hij zijn arm op de rugleuning, ook zonder haar aan te raken. Als zij niet van de hand wegbuigt, zal hij met de vingertoppen zachtjes haar kleding raken en langzaam de druk opvoeren, zodat ze zijn aanraking gaat voelen.
in een innige verstrengeling.

De eerste kus

Als ze nog steeds geen bezwaren heeft gemaakt, mag hij met zijn hand haar arm vasthouden en vervolgens zachtjes met de binnenkant van zijn knie tegen haar been leunen. Ondertussen kijken ze elkaar steeds dieper in de ogen. Hun wijd openstaande pupillen gaan snel heen en weer van linkeroog naar rechteroog. Hun ademhaling versnelt en het gesprek verstomt. Ze weten nu allebei zeker dat ze elkaar zullen kussen, maar nog blijft het spannend. Heel langzaam zullen hun gezichten elkaar naderen en knijpen ze hun ogen samen voordat hun lippen elkaar raken.

We verlaten nu ons spontaan ontstane verliefde paar voordat hun romance de spuigaten uitloopt en deze site een liefdesroman wordt of de toevoeging xxx krijgt. Het voorbeeld geeft in ieder geval weer hoe de combinatie van lichaamstekens bijdraagt aan de totstandkoming van zo'n eerste contact. Natuurlijk kunnen de details verschillen en kan het bijvoorbeeld ook het meisje zijn dat de jongen benadert, kan de vriendin afwezig zijn of kan het eerste liefdescontact plaatsvinden op een grasveldje bij de tennisvereniging.
en ze leefden nog lang en gelukkig

De liefde na jaren

"Wij zijn niet meer verliefd; het is nu houden-van geworden", zegt het inmiddels jaren verenigde paar als hun wordt gevraagd naar hun liefde. Ze lopen niet meer hand in hand maar arm in arm. Ze zitten niet meer samen op de bank maar hebben ieder hun eigen stoel. Toch menen ze dat ze niet uit elkaar gegroeid zijn maar juist dichter bij elkaar gekomen. Anderen bevestigen dat: "die twee? ja, die horen bij elkaar!" Bij de eerste liefde zagen we al dat de partners elkaars houding spiegelen. Bij het stel dat al jaren bij elkaar is, is dat een tweede natuur geworden. Ze nemen dezelfde houding aan, lopen op dezelfde manier en kijken zelfs op dezelfde manier. Let daar maar eens op wanneer je mensen ziet die al lang bij elkaar zijn.

Gerelateerde onderwerpen:

dating I  man/vrouw I  samen in bed I  flirten I  contact maken I  eerlijkheid

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk   Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen

Manipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com

Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
https://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Complimenten in relatiesDating: anoniem op zoek naar de ware liefde

Terug naar Index

Boeken op onderwerp:
flirten
liefde
verleiding
uitstraling
charisma
emotie
lichaamstaal
relativeren
mensenkennis
psychologie

Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren
Een nieuwe uitdaging? Zet dan je schouders eronder! Valt het uiteindelijk tegen? Haal dan je schouders op! #lichaamstaal #relativeren.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren


Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je leren
Frank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en be´nvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com


Het groot complimentenboek
Het groot complimentenboek
Er is nu een vernieuwde druk van Het groot complimentenboek .

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer complimenten


Lichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby's
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.

Meer informatie
Hier bestellen.


Boek: Lichaamstaal
Alles wat je moet weten om mensen te begrijpen en te be´nvloeden.
Lichaamstaal, Frank van Marwijk
Het standaardwerk op het gebied van non-verbale communicatie.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Nieuwe pagina's:
Lichaamstaal in het onderwijs
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...

Laatste artikelen:
Evenwicht werk en privÚ
Flexibel doelen stellen
Grip op emoties
Representatief overkomen
Urgent en belangrijk
Les in mensenkennis
Verspillingen voorkomen
Sprakeloze aansturing
Speelse complimenten
Hoe gemiddeld ben je?
Nieuwjaarsconference
Geslaagde voornemens
Meer structuur

Meer artikelen van
Frank van Marwijk