Home  Houding  Houdingtest  Zitten  Beweging  Aanraking  Hoofd  Lopen  Gebaren  Wijzen  Intonatie  Ademhaling  Afstand  Ruimte  Plaats  Tijd  Oogcontact  Gezichtsuitdrukking  Wenkbrauwen  Glimlach  Kleding  Uiterlijk  Huid  Voeten  Geur  Schaduwen  Slaaphouding  Symptomen  Aanwezigheid  Doen  Handdruk
 


bol.com Partner

Je baby dragen in een draadoek.

  Lichaamstaal bij baby's 

Lichaamstaal bij baby's per hoofdstuk

lichaamstaal bij baby's Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's, geschreven door Frank van Marwijk. Hieronder vind je een beschrijving van de inhoud van de verschillende hoofdstukken van het boek.

Omdat baby's nog niet kunnen praten, gebruiken ze hun gezichtje, armpjes, beentjes, ademhaling en stem om zich uit te drukken. Een baby luistert niet naar woorden, maar reageert wel op de manier waarop die worden uitgesproken. Zo praten ouder en baby voortdurend met elkaar, zonder woorden. Lichaamstaal bij baby's vertelt over de non-verbale boodschappen van baby's en de manier waarop ouders onbewust met hun kind communiceren. Het beschrijft de verschillende vormen van lichaamstaal tussen ouder en kind en geeft tips over het communiceren met baby's.

Bekijk de publicaties van: AD en Editie.nl

Bestel dit boek

Hoofdstukken:

 Hoofdstuk 1
Jouw nabijheid, aanraking en zachte, lieve woordjes herinneren je baby aan de tijd in de baarmoeder. De communicatie met je kind begint namelijk al voordat hij geboren is. In het eerste hoofdstuk kun je lezen hoe baby en ouders elkaar al vˇˇr de geboorte be´nvloeden.

 Hoofdstuk 2
De bevalling zorgt voor een grote verandering voor vader, moeder en baby. Alle drie moeten jullie nog wennen aan de nieuwe situatie. Aanraking en lichaamscontact zijn belangrijk voor de hechting en de ontwikkeling van je baby. In het tweede hoofdstuk wordt het belang van aanraking verduidelijkt. Je vindt er suggesties die je helpen vaak dicht bij je kind te kunnen zijn en hem veel te kunnen aanraken.

 Hoofdstuk 2
Lichaamstaal is de belangrijkste manier waarop je baby communiceert. In het derde hoofdstuk kun je lezen welke vormen van lichaamstaal zijn aangeboren en welke zijn aangeleerd. Je vindt er ook voorbeelden van hoe je baby leert communiceren en op welke manier jij hem daarbij kunt helpen.

 Hoofdstuk 4
Je baby groeit en leert tegelijkertijd zijn lichaamsfuncties gebruiken. Samen met deze veranderingen ontwikkelen zich ook zijn communicatieve vaardigheden. Het vierde hoofdstuk geeft een overzicht van de veranderingen die de lichaamshouding van je baby ondergaat in zijn eerste jaar en de betekenis daarvan voor zijn communicatie.

 Hoofdstuk 5
Lichaamstaal is geen eenrichtingsverkeer. Je baby blijkt al vanaf zijn geboorte een goed verstaander van lichaamstaal. Met zijn zintuigen neemt hij waar wat je hem probeert duidelijk te maken en hij geeft daar na verloop van tijd steeds beter betekenis aan. Het vijfde hoofdstuk vertelt hoe jouw baby zijn zintuigen gebruikt als instrument in de communicatie.

 Hoofdstuk 6
Een belangrijk deel van wat je baby communiceert, heeft betrekking op zijn gevoelens van behagen en onbehagen. In het zesde hoofdstuk vind je informatie over de verschillende manieren waarop je baby huilt, lacht en uiting geeft aan verschillende emoties.

 Hoofdstuk 7
Het zevende hoofdstuk geeft je inzicht in hoe je baby zijn bedoelingen met gebaren duidelijk kan maken. Je kunt lezen wat de betekenissen zijn van de spontane bewegingen die je baby met zijn handjes maakt, maar ook hoe je hem al vroeg kunt leren om doelgericht te communiceren met behulp van aangeleerde gebaren.

 Hoofdstuk 8
Terwijl je baby zich in de loop van de tijd steeds beter kan uitdrukken door middel van houding, mimiek en gebaren, ontwikkelt zich zijn spraak. Het achtste hoofdstuk geeft uitleg over hoe lichaamstaal en gesproken taal zich tot elkaar verhouden als je baby zijn eerste woordjes leert spreken.

 Hoofdstuk 9
Als jij en je baby bij elkaar zijn, communiceren jullie altijd. Je kunt het contact met hem verbeteren door veel met hem te praten. In het negende hoofdstuk vind je tips die je kunnen helpen bij het aangaan en onderhouden van het contact met je baby.

 Hoofdstuk 10
Baby's van enkele weken oud verschillen soms al enorm in temperament. In wisselwerking met jou en de rest van zijn omgeving vormt je baby zijn persoonlijkheid. In het tiende hoofdstuk lees je hoe je hieraan positief kunt bijdragen door duidelijk en consequent te communiceren met je baby.

 Hoofdstuk 11
In de eerste maanden ben je als ouder de belangrijkste bron van sociaal contact voor je baby. In het elfde en tevens laatste hoofdstuk ervaar je hoe jouw baby voorzichtig contact maakt met anderen en onderdeel wordt van een sociale omgeving.
Algemene gegevens van het boek:
lichaamstaal bij baby's  Auteur
 Titel
 Uitgever
 Uitvoering
 Formaat
 Pagina's
 ISBN
 NUR
 Prijs
 Bestellen:
 Meer info:
 Frank van Marwijk
 Lichaamstaal bij baby's
 Het Spectrum bv
 Paperback, Rijk ge´llustreerd
 15 x 22 cm
 136 pagina's
 9789049102210
 851
 € 14,95
 bij Bol.com
 Hoofdstukindeling
Bestel dit boek

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie

Gerelateerde onderwerpen:

Lichaamstaal bij baby's I  Dragen in een doek I  Kinderen I  Op school I  Man of vrouw


Workshop of presentatie

Indien u belangstelling heeft voor een workshop of presentatie over lichaamstaal (bij baby's) binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
https://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Lichaamstaal bij baby's Je baby dragen in een draadoek.

Terug naar IndexManipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com


Boeken op onderwerp:
baby's
zwangerschap
moederschap
vaderschap
peuters
kinderen
opvoeding
lichaamstaal

Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je lerenFrank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en be´nvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Meer informatie en nieuws
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com


Lichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby's
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.

Meer informatie
Hier bestellen.

Nieuwe pagina's:
Lichaamstaal in het onderwijs
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...

Laatste artikelen:
Evenwicht werk en privÚ
Flexibel doelen stellen
Grip op emoties
Representatief overkomen
Urgent en belangrijk
Les in mensenkennis
Verspillingen voorkomen
Sprakeloze aansturing
Speelse complimenten
Hoe gemiddeld ben je?
Nieuwjaarsconference
Geslaagde voornemens
Meer structuur

Meer artikelen van
Frank van Marwijk