headerphoto


 Complimenten - home  Complimenten - intro  Complimentenboek  Complimentenkalender  Complimentenkaart  Gastenboek  Compliment in de media  Reacties en recensies  Complimentendag  Complimenten kunst  Complimenten moeilijk?  Complimenten relaties  Compliment - levensstijl  Twaalf complimenten  Complimentencultuur  Complimenten krijgen  Geloofwaardige pluimen  Zelf waardering krijgen  Gewaardeerd worden  Goed leren luisteren  Complimenten op straat  Complimentenlied  Validation  Complimenten links  Frank van Marwijk  Hans Poortvliet  Boekwinkels  Cadeautip
 


bol.com Partner


Jippie, hij is er weer!

Het groot complimentenboek  Bekijk de preview
We laten je met trots weten dat er (na herhaalde verzoeken) op 11 juli 2017 een geheel vernieuwde druk van Het groot complimentenboek is verschenen.

Het boek kreeg veel aandacht in de media (Lees hier) en ontving positieve recensies en reacties van lezers (Lees hier).

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

Free hugs
Ih het groot complimentenboek beschreven wij het verhaal van de AustraliŽr Juan Mann. Toen hij na lange tijd in Londen gewoond te hebben tergugkeerde op het vliegveld van Sidney, stond er niemand klaar om hem te verwelkomen. Dit ervaarde hij als een gemis. Hij schreef toen de woorden: 'Free Hugs' op een stuk karton. Hij omhelsde elke voorbijganger die daar behoefde aan had. Dit was het begin van de Free Hugs campagne. Na Juan Mann namen ook anderen het initiatief om met een bord met het aanbod voor een gratis omhelzing langs de weg te gaan staan. De campagne bleek een groot succes en is wereldwijd aangeslagen. Zie hier een voorbeeld uit Nederland:

Free hugs Zwolle


Free compliments
Uit de Free hugs ontstond het volgende initiatief: de Free Compliments. Daarbij gingen vrijwilligers met een bord Free Compliments langs de kant van de weg staan en riepen complimenten naar iedereen die langsliep. Kijk maar eens naar deze enthousiaste jongen.

The Compliment Dude - free compliments


Spread the love
In 2009 sprak Frank van Marwijk enkele studenten die met een vergelijkbaar initiatief waren gestart. Met de intentie om liefde te verspreiden (Spread The Love), gingen zij de straat op. Ze gaven aan willekeurige mensen op straat handgeschreven kaartjes met daarop een passend compliment en een ballon. Zo kreeg een buschauffeur een kaartje met: 'Wat een mooie bus' en een meisje op een terras een kaartje met 'wat lach je lief'. Bijna iedereen leek het leuk te vinden om een compliment te ontvangen, zelfs al waren die toch afkomstig van vreemden en soms wat oppervlakkig. Zie hieronder:

Spread The Love - Episode 1Spread The Love - Episode 2


De studenten vertelden dat mensen het soms wel moeilijk vonden om de complimenten te ontvangen. Sommige mensen lieten merken dat ze het raar vonden om zomaar een compliment te krijgen. Anderen keken verlegen of blikten weg. Zie hier het interview met Frank van Marwijk

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Meer informatie

Als je belangstelling hebt voor een presentatie over het toepassen van complimenten binnen je bedrijf of vereniging dan geven wij daar graag meer informatie over.

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.nl
E:
T:: 06 - 160 24 219
Hans Poortvliet
www.waarderingsmanagement.nl
E:
T: 06 - 502 06 297

    

Vorige pagina Volgende pagina


Boeken op onderwerp:
compliment
complimenten
waardering
waarderend onderzoeken
luisteren

Nieuw!!
Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren

Dit nieuwe boek van Frank van Marwijk is nu alvast te reserveren.

Reserveren bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren